jak wyczyścić przepustnice? - jest gdzies instrukcja obsługi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArekBinek
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 447

Zamieszczone przez mamaj12
    Jechałem też dziś za pacjentem w włączonym tylnym
    może to ta sama osoba, która wcześniej jechała na przednich mgielnych i ty go "uczyłeś" tylnymi ??
    Ja tam już się przestałem przejmować tymi z halogenami. Oni albo nie zdają sobie sprawy z tego że one świecą, albo nie zdają sobie sprawy że oślepiają innych. Jak ktoś jedzie na halogenach to już dla mnie podchodzi pod kategorie pewnych kierowców.
    Nawet mrugnięcie długimi nic nie daje, bo.. on pomysli że my go ostrzegamy przed policją, a halogenów i tak nie wyłączy, bo jak pisałem wcześniej, nie wie że ja ma włączone lub myśli że może sobie tak jechać i dalej jedzie.

Ja miałem ostatnio sytuację: jadę drogą prostą nocą, w linii prostej to chyba z 600metrów się widać, i widzę z na przeciwka jedzie koleś na długich, i jedzie jedzie zbliża się do mnie i nic, nie zrzucił na mijania, jak był tak z 50 metrów to mrugnąłem mu długimi, to wyglądało jakby trzymał rękę na włączniku, bo od razu po mojej interwencji przełączył się na mijania, i mogę się założyć, że kierowca zwyczajnie czekał, i myślał może mu nie przeszkadzam, to sobie jadę. Kretyni.
  • Marian
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 225

przeszukałem i same porady - " wyczyść przepsutnicę" znalazłem. ale jak to zrobic to już nie znalazłem.

chodzi mi o 1,8T 20v AUM.
    Zdaje się, że przepustnica to dość dokładne urządzonko... czy można to popsuć przy czyszczeniu? jak potem z adaptacją? czy wystarczy odłączeniue aku? czy VAG jest niezbędny? czy nie rób tego w domu? :szeroki_usmiech
    20v

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

Marian, może to coś Ci pomoże: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=15152

.
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• pablo_doctor
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 791

a tu link do kilku fotek z czyszczenia w silniku AQY
        pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• Marian
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2006
          • 225

a jakaś proza do tych fotek? :szeroki_usmiech
          co oznaczają kolory strzałek?
          u mnie wygląda to inaczej, ale niektóre elementy sa poodbne
          20v

Komentarz

• pablo_doctor
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 791

reszta zdjec po za tymi ponizej Cie nie interesuje bo dotyczy wymiany kabli WN, swiec i sprawdzenia wtryskow.

zdjecie nr 5 - przedstawia mocowanie przepustnicy do kolektora, trzeba odkrecic
            zdjecie nr 15 - przedstawia widok po odkreceniu elementu od kolektora dolotowego
            zdjecie nr 14 - przedstawia syf
            zdjecie nr 16 - przedstawia umyta przepustnice za pomoca spec. plynu i pedzelka
            zdjecie nr 17 - przedstawia plyn do zmywania
            zdjecie nr 18 - przedstawia wnetrze puszki na przepustnicy widac miedzy innymi bieznie potencjowetru /kat otwarcia przepustnicy/ oraz regulator obrotow biegu jalowego. Czerwona stralka pokazuje zestyk biegu jalowego
            zdjecie nr 19 - bieznia potencjometru
            zdjecie nr 21 - plyn do czyszczenia styku oraz biezni
            zdjecie nr 23 -przedstawia szczeline ulatwiajaca zdjecie pokrywy

standardowo wystarczy czyszczenie od zdjecia 5 do 17

mialem kiedys zrobic instrukcje typu HOWTO ze zdjeciami i opisem ale jakos zabraklo mi potem motywacj
            pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• amadeus
              Classic
              • 2009
              • 21

Nie wiem czy temat nadal aktualny ale zamieszcze link ze zdjeciami i opisem jak wykonac: Czyszczenie przepustnicy na bazie Cordoba 1.4 AEX / + Adaptacja VAGiem
              Zapraszamy na nasze forum seata, seat ibiza, cordoba, leon, toledo, klub, motoryzacja, pomoc, stowarzyszenie

Moze sie komus przyda... pozdrawiam

Komentarz

• kamil1987
                Classic
                • 2014
                • 27

może ktoś to opisac co się robi na tych ostatnich 5 zdjęciach jak wyczyscic ten cały układ

Komentarz

Pracuję...